If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
После 2.4 със 200 коня според мене само по книга,е доста умрял кон
Абсолютно съм съгласен, реалността е малко повече коне на малко повече кг, и краен резултат клонящ към 0. При всички случаи върви повече от 1,9 но разликата е много малка, а караш с още един цилиндър и 95 кила отгоре, което си е един як българин.
sigpic 156Facelift 1.9JTD16V1591.9JTDm16V1662.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Абсолютно съм съгласен, реалността е малко повече коне на малко повече кг, и краен резултат клонящ към 0. При всички случаи върви повече от 1,9 но разликата е много малка, а караш с още един цилиндър и 95 кила отгоре, което си е един як българин.
Браво малко повече коне ,ма не са те важните,има повече въртящ момент,и ако знаеш да я караш ,с малко обороти на голяма предавка,ти дава икономия,в града и на дълго.Другото е за резил.
Така както го пишеш все едно е била размазана...
Колата е направена както трябва - със здрави детайли (капак и броня), а не някакви "кръпежлъци" както казваме тука по нашия край .
Мисля, че така е по-добре от съживена морга на 500 000км. Поне си е карана до последно.
П.П. Доколкото разбрах колата е запазена от някой колега от София.
Е написах, че е удряна, така се изрази ти в друг пост, който като гледам е изтрит ... се тая ... не знам що ти звучи по друг начин. Удряна - сменени детайли .. Размазана - Тоталка за Надин. За вашия край ми е ясно ... и аз съм от Монтана ! Поздрави на бандата ако се виждате тази неделя ...
---------- Post added at 19:20 ---------- Previous post was at 19:15 ----------
Колега без да си мерим агрегатите,понеже аз съм практик,а не теоретик,мога да ти кажа само,че след като дам над 10 000 лева сега и почти двойно преди 2 години,за кола не ми се нрави факта .че трее да ходя при онаниста Х наречен Баи мапер да ми чопли по колата,и да си плащам за това.После 2.4 със 200 коня според мене само по книга,е доста умрял кон,не ти говоря само за тази която карам аз,понеже съм пробвал поне други 10,ти ми говориш за 150 коня.Една читава 147 150 или 140 се упъва яко на 2.4 а 1.9 просто я пребива.Та 159 не може и да си мечтае да е бегачка.Аз от няколко години напуснах борда на директорите на Алфа Ромео ,и факта ,че 170 коня е 2.0,а не 1.9 съм го пропуснал,но съм чул,че има.После без празни приказки,а дела заложи пари и аз утре идвам да видя на какво може да се сравни 1.9,с 2.4 на разход,на разход в баир,на ускорение,на градски разход,на демараж,на максимална скорост,на каквато дисциплина пожелаеш,ма не ми отговаряи с пост,отговори с пари.
Ok ... Стефан Стефанов - Пловдив - ТЦ Аркадия - бул. Санкт Петербург 48, тел. 0894 647058. Горивото до Пловдив ти го плащам аз. След 10:00 съм на линия. За вървеж не ми се спори .. сядаме в моята и в 2.4, която предполагам ти ще докараш от някъде и тествате 100 км градско разход, баири, демараж и квото искаш ... Вземи ако искаш някой колега да му дадем парите и да бъде арбитър ... Видео техниката за заснемане аз ще я предоставя - това ми е работата все пак. 500 кинта устройват ли те ? И горивото от мен ... Ако нямаш 2.4 под ръка 159 - тук имам "под ръка" такава, но не е SW. Карам я често и нея ! Имаш ми вече телефона .. чакам те ...
А и що намесваш 147-цата .. дето е 300 и кусур кила по-лека а ?! Не, че нещо ама 5 години търкалях и такава ... та ми е известно кво може и кво не може
Е написах, че е удряна, така се изрази ти в друг пост, който като гледам е изтрит ... се тая ... не знам що ти звучи по друг начин. Удряна - сменени детайли .. Размазана - Тоталка за Надин. За вашия край ми е ясно ... и аз съм от Монтана ! Поздрави на бандата ако се виждате тази неделя ...
---------- Post added at 19:20 ---------- Previous post was at 19:15 ----------
Ok ... Стефан Стефанов - Пловдив - ТЦ Аркадия - бул. Санкт Петербург 48, тел. 0894 647058. Горивото до Пловдив ти го плащам аз. След 10:00 съм на линия. За вървеж не ми се спори .. сядаме в моята и в 2.4, която предполагам ти ще докараш от някъде и тествате 100 км градско разход, баири, демараж и квото искаш ... Вземи ако искаш някой колега да му дадем парите и да бъде арбитър ... Видео техниката за заснемане аз ще я предоставя - това ми е работата все пак. 500 кинта устройват ли те ? И горивото от мен ... Ако нямаш 2.4 под ръка 159 - тук имам "под ръка" такава, но не е SW. Карам я често и нея ! Имаш ми вече телефона .. чакам те ...
А и що намесваш 147-цата .. дето е 300 и кусур кила по-лека а ?! Не, че нещо ама 5 години търкалях и такава ... та ми е известно кво може и кво не може
Ако наистина ще поемеш разходите до Пловдив,и обратно ,ще си доставя удоволствието,а ще направя и твоя кеф да доида другата седмица.
Ако наистина ще поемеш разходите до Пловдив,и обратно ,ще си доставя удоволствието,а ще направя и твоя кеф да доида другата седмица.
Заповядай!
Винаги ще ми е приятно да направим подобен тест. Предполагам ще има и доста други любопитни да присъстват. Залога си е залог .. аз тука на всеослушание го казвам - ЗАЛАГАМ за : разход нормален, разход баир, разход градско. За другото - категорично НЕ. Защото в поста ми предишната страница изришно съм написал :
"Така, че сравнения може да се правят в полза на 2.4 само по вървеж" . Разходите на обратно са си за твоя сметка. Беше написал по-горе, че утре идваш .. е както и да е ... другата седмица пак става - уикенда например мисля, че ще е идеално.
Заповядай!
Винаги ще ми е приятно да направим подобен тест. Предполагам ще има и доста други любопитни да присъстват. Залога си е залог .. аз тука на всеослушание го казвам - ЗАЛАГАМ за : разход нормален, разход баир, разход градско. За другото - категорично НЕ. Защото в поста ми предишната страница изришно съм написал :
"Така, че сравнения може да се правят в полза на 2.4 само по вървеж" . Разходите на обратно са си за твоя сметка.
Колега за вървеж не говорим 2.4 е повече от 1.9 говорим за разход,залога е ясен ,помисли по въпроса за пътните наистина ли искаш да стане това или само си пишем през главите.
Колега за вървеж не говорим 2.4 е повече от 1.9 говорим за разход,залога е ясен ,помисли по въпроса за пътните наистина ли искаш да стане това или само си пишем през главите.
ДА !
ЗАЛАГАМ !
Ако тестваме разход - заповядай. Качваме се .. бърборим си .. караме 200 километра - 100 градско и 100 баири посока Смолян, Доспат, Велинград или където кажеш ... пафкаме си , кефим се, снимаме и един от двамата си тръгва с 500 кинта по-богат .. Моята не е стокова - ремапната е, без ЕГР и без ДПФ - Бай мапера ми е онанист и е правил както една камара 159-ки така и коли за по над 300 бона ..
п.п. тествал съм и двата агрегата в това купе по еднакви маршрути - градско и извън .. сигурен съм, че искам да заложа в полза на 1.9
ДА !
ЗАЛАГАМ !
Ако тестваме разход - заповядай. Качваме се .. бърборим си .. караме 200 километра - 100 градско и 100 баири посока Смолян, Доспат, Велинград или където кажеш ... пафкаме си , кефим се, снимаме и един от двамата си тръгва с 500 кинта по-богат .. Моята не е стокова - ремапната е, без ЕГР и без ДПФ - Бай мапера ми е онанист и е правил както една камара 159-ки така и коли за по над 300 бона ..
п.п. тествал съм и двата агрегата в това купе по еднакви маршрути - градско и извън .. сигурен съм, че искам да заложа в полза на 1.9
Ок 500 лева залог за разход бива ,остава да ми пуснеш по банков път или както ти е удобно утре или когато можеш 500 евро за пътни до Пловдив и понеделник или вторник тръгвам,връщането си е за моя сметка.
Ок 500 лева залог за разход бива ,остава да ми пуснеш по банков път или както ти е удобно утре или когато можеш 500 евро за пътни до Пловдив и понеделник или вторник тръгвам,връщането си е за моя сметка.
Хах .. ти за 1200 км маршрут 1000 лв искаш пътни ?! Ти със самолет ли ще пристигнеш ?
Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената
Е стиска, стиска .. колко да ни стиска ? Нито той за мен .. нито аз за него знаем кой колко не е наред с главата .. Та мое и да се получи нещо в крайна сметка .
Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената
Е стиска, стиска .. колко да ни стиска ? Нито той за мен .. нито аз за него знаем кой колко не е наред с главата .. Та мое и да се получи нещо в крайна сметка .
А, това е сигурно. Не случайно караме Алфа, а някой са сменили или притежават и по няколко...
Хах .. ти за 1200 км маршрут 1000 лв искаш пътни ?! Ти със самолет ли ще пристигнеш ?
Колега пропадна ми нета и той е италиански.Та Калабрия на 180 километра след Салерно.Значи до Бриндизи са 400 км,без такси.После ферибот Суперфаст 250 евро има и друг Грималди 180 евро,страшна кочина ,ма ти влизам в положение и ловя него.450км Византия и 12 евро такси.Майка България 10 лева винетка,после тука ти трее ми влезеш в положение и да не ме караш да минавам Юндола,че на 159 ще и паднат гумите,имаи предвид ,че не говорим за Мерцедес.180 км софия,30 км околовръстно и още 140 до ПЛОВДИВ.Значи 1200 километра и 197 евро такси.Пак добре че е 2.4 ако беше 1.9 трееше да ти сакам повече,ма тая харчи малко.
Тука има елементарно решение - падналия си плаща пътя. Щом толкова си сигурен, че 2.4 ще направи по-нисък разход, то предполагам колегата ще се навие към 500-те лева да ти плати и пътните разходи. Ако паднеш, просто му даваш 500лв и си тръгваш.
Така мисля, че е честно.
Епа той е написал че е в Удине. Там маршрута е Удине - Триест - Любляна - Загреб - Београд - Ниш - София - Пловдив. 1200 - 1300 километра .. да кажем грубо с плюс резервоар и половина нафта - ми 300 лв. За пътни бива .. ма от там дето е написал, че се намира под аватара. Да кажем и че 200 кинта ше идат за винетни такси по тоя маршрут - 500 кинта тотал. Демек ше съм на нула след залога ... Ама кво от тва ..
Comment